Pom Pom järjestää Kuopiossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna inspiroivan ja tunnelmallisen tapahtuman neulojille ja kaikille muille kässäilijöille.

28.-30.10. luvassa on pop up -myyjiä, kursseja ja työpajoja, neulesuunnittelijoiden mallinäyttelyitä , illanviettoa yömyöhään sekä kässäaamupalaa hyvässä seurassa. Koko viikonlopun käytössä on myös viihtyisä neulelounge. Tapahtuman näyttämönä toimii liikehuoneisto 1900-luvun alussa rakennetun talon kivijalassa, legendaarisen Muikkuravintola Sampon naapurissa, osoitteessa Kauppakatu 13.

OSTA LIPUT ENNAKKOON VERKKOKAUPASTA.

SUPERviikonlopussa mukana olevat Pop Up -myyjät:

Lanitium ex Machina – Upeita, käsinvärjättyjä lankoja ja kehruukuituja
KVG Woolworks – Kauniita artesaanilankoja ja ylellisiä kehruukuituja
Lammastila Haukivilla – Lähivillaa Lapinlahdelta luonnonvärisenä sekä kasvivärjättynä. Kuje – Supersuosittuja nahkatennareita ja enxtextennareita, ehkä ylläreitäkin
Neiti Turkoosin Suklaapuoti – Suklaata suomen kauneimmasta betonikaupungista. PERUUNTUNUT.
Lystig Yarns – Suloisia, käsinvärjättyjä lankoja Helsingistä.

Kursseja ja työpajoja on luvassa laajalla skaalalla:

Jonna Hietalan Tarinallisen neulekuvan saloihin sujahdetaan lauantaina, tekstiilimuotoilija Emma Karvonen johdattaa neulekurssilaiset lauantaina kaksivärisen briossin tielle ja sunnuntain kurssilla opitaan neulomaan palmikoita ilman apupuikkoja. Helsinkiläinen suunnittelija Marjo Maininki vetää astiakurssi-työpajaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Työpajoissa pääsee harjoittelemaan myös korukudontaa sekä oman lankapohjan värjäystä maalaamalla.

Tapahtumassa mukana on myös uusi, kotimainen lehti Laine Magazine.

”Laine on kaunis ja korkealaatuinen neule- ja lifestylelehti. Vaalimme luonnonkuituja, suosimme hitaita hetkiä, kädentaitoja ja yksinkertaisia, arkisia asioita. Haluamme inspiroida lukijoitamme kokoontumaan ja jakamaan – olla osa kansainvälistä käsityöperinnettä ja -harrastusta. Meistä neulonta on muutakin kuin oikeita ja nurjia silmukoita. Se on tunne.

Laine sisältää neuleohjeita maailman johtavilta suunnittelijoilta, pitkiä, syvälle sukeltavia artikkeleita villan maailmasta, mielenkiintosia matkakertomuksia, vuodenajasta ammentavia ruoka-ohjeita ja vahvoja, kerronnallisia valokuvia.”

Laineen ensimmäinen numero ilmestyy joulukuun alussa.

Viikonlopun aikataulu:

Pe 28.10.  klo 17-20 Iltamyynti eli pop up -myyjät jo paikalla muutaman tunnin. Illalla kokoonnutaan neulomaan lähialueen ravintolaan.

La 29.10.
klo 10-17 Pop up -myyntiä, kursseja ja työpajoja, neulesuunnittelijoiden mallinäyttely. Neulelounge käytettävissä koko päivän.
klo 18-24 Illanviettoa, jossa hyvää ruokaa, juomaa ja seurustelua.

Su 30.10.
klo 9:30-11:30 Kässäaamupala
klo 12-16 Pop up -myyntiä, kursseja ja workshoppeja

Illanvietto – La 29.10. klo 18-24 – liput tulevat myyntiin pian – mukaan mahtuu n. 40 hlöä

Illan ohjelmassa on ainakin herkullista street food-henkistä ruokaa á la Cake & Grill ja tarinaa Laine Magazinen takaa. Illalla paikalla tarinoimassa on myös neulesuunnittelija Katrine Birkenwasser.  Tunnelmallista neulontaa ainakin puolille öin.

Kässäaamupala – Su 30.10. klo 9:30-11:30 – liput tulevat myyntiin pian.

Ota mukaan keskeneräinen käsityö ja tule nauttimaan ihanasta aamupalasta hyvässä seurassa. Aamupalan tarjoilee kuopiolainen Cake & Grill. Raaka-aineissa hyödynnetään lähituottajien tuotteita ja suositaan luomua.

KURSSIT JA TYÖPAJAT – kurssipaikat tulevat myyntiin pian verkkokauppaan.

Tarinallisen neulekuvan salat – Jonna Hietala – La 29.10. klo  10-13 – 59€

Jonna Hietala on tamperelainen valokuvaaja, Lankakauppa Kerän perustaja ja entinen omistaja, Laine-lehden päätoimittaja ja Taito-lehden tuore tuottaja, joka kuvaa vahvoja, tarinantäyteisiä muoto- ja lifestylekuvia. Hän hakee hetkiä arjesta, kauneutta keskeltä kiirettä – sitä parasta, tavallista olemista – ja muistuttaa, että henkilökuva voi valloittaa ilman hymyäkin.

Jonna pitää Kuopiossa kurssin Tarinallisen neulekuvan saloista. Vuosikaudet muun muassa sisustus- ja lifestyletoimittajana työskennellyt Jonna kertoo kurssillaan, miten kaunis neulekuva syntyy: millaisia valmisteluja se vaatii, miten erilaiset valonlähteet vaikuttavat kuvan tunnelmaan, miten kuvauspaikka kannattaa valkata ja millaisella kalustolla pötkii jo pitkälle. Jonna opastaa myös kuvankäsittelyn saloihin. Kurssille mahtuu 12 oppilasta.

Astiakoristelu-työpaja – Marjo Maininki – La 29.10. klo 10-14 & Su 30.10. klo 12-16 – 20/25€ PERUUNTUNUT.

Posliiniesineiden kuvittaminen siirtokuvilla on helppoa, koukuttavaa ja kivaa!” kertoo suunnittelija Marjo Maininki.

Hän aloitti posliiniastioiden kuvittaminen vuonna 2009 pyörittäessään yhdessä Piia Kedon kanssa KAKSITVÅ-asustemerkkiä. Vuosien varrella on tullut kuvitettua monia mallistoja tilauksesta sekä pidetty useita työpajoja. Mainingin omaa FAMILY- mukimallistoa myydään juuri avatussa TRE -lifestyle storessa Helsingissä.

Työpajassa jokainen osallistuja koristelee mukin ohjauksessa. Tekniikka on helppo, mutta vaatii onnistuakseen pientä tarkkuutta. Pienet lapset voivat osallistua aikuisen seurassa ja isommat (10-vuotiaasta eteenpäin) voivat tulla mukaan itsenäisesti. Työpaja ei vaadi piirustustaitoa. Ohjaajalla on mukanaan siirtokuva-arkkien lisäksi myös valmiiksi leikattuja kuvia sekä kuvitusta helpottavia apuvälineitä. Mukit jäävät koristelun jälkeen polttoon (keramiikkauunissa). Tämän jälkeen ne kestävät konepesun. Varaa työpajaan 1-1,5 tuntia aikaa.

marjo-maininki2

Kaksivärisen briossin perusteet – kurssi – tekstiilimuotoilija Emma Karvonen – La 29.10. klo 14-17 -30 €

Briossi, eli suomalaisittain patenttineule, on kuuminta kamaa neulemaailmassa! Ratsasta sinäkin muodin aallonharjalla ja tule opettelemaan tämä hauska ja monikäyttöinen tekniikka, jolla luot ilmavan muhkeaa ja monikäyttöistä neulepintaa. Kurssilla opetellaan kaksivärisen briossin tekniikka tasona ja pyörönä, käydään läpi silmukoiden luominen, lisäykset ja kavennukset sekä päättely, ja voit aloittaa lämpöisten lapasten tai pipon neulomisen. Kurssille mahtuu 10 oppilasta.

img_8394

Palmikkopaja – kurssi – tekstiilimuotoilija Emma Karvonen – Su 30.10. klo 12-15 – 30€

Kurssilla tutustutaan palmikkoneulepintojen rakenteeseen ja neuletekniikkaan. Käydään läpi erilaisia palmikonkiertotapoja ja harjoitellaan palmikoiden tekemistä ilman apupuikkoa, jolloin neule etenee sutjakasti ja palmikonkierrot syntyvät kuin itsestään!

Kurssille voit ottaa mukaan jonkin palmikkoneulemallin, jonka toteuttamiseen haluat apua tai vinkkejä. Kurssilla aloitetaan palmikkoisen asusteen neulonta, jonka ohje (kuten myös palmikkoneulonnan perusohje) kuuluu kurssin hintaan. Kurssille mahtuu 10 oppilasta.

img_2678

Korukudonta-työpaja – Kässäkerho Pom Pom – Su 30.10. klo 12-15 – 20/25€

Työpajassa kudotaan minikehyksellä taatusti uniikki kaulakoru, joka on kuin ryijy pienoiskoossa. Työpajassa opitaan kehyskudonnan perusteet. Työpajaan kannattaa varata aikaa 1-1,5 tuntia.

korukudonta.jpg

Langan maalaus-työpaja – Kässäkerho Pom Pom – La 29.10. klo 12-16 – 25/30€

Tässä työpajassa pääset värjäämään oman lankapohjan maalaamalla. Valmiiksi kaistaleeksi neulottu lankapohja värjätään eri maalaustekniikoilla -pensselillä, roiskimalla, töpöttämällä, jolloin lopputuloksena on uniikka ja kustomoitu lanka, joka toimii erinomaisesti myös lahjaideana. Työn kuivuttua kaistale puretaan ja neulotaan vaikkapa sukaksi. Tutustu jo ennakkoon hashtagiin #sockblank ja anna ideoiden lentää. Työpajaan kannattaa varata aikaa 1-1,5 tuntia.

Oikeudet ohjelma- tai aikataulumuutoksiin pidätetään.

Tykkää Pom Pomista myös Facebookissa, niin pysyt kiinni uusimmissa uutisissa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna