Grafiikan vedoksia – 3.6.-30.7.2016

Mummoni edesmentyä minulle päätyi pieni muovipussillinen mummon keskeneräisiä kalastajalangasta tehtyjä virkkauskokeiluja. Ne jäi käsityökaappiini useaksi vuodeksi odottamaan parempaa käyttöhetkeä.

2016 alkuvuodesta jatkoin vuosia tauolla ollutta metalligrafiikan tekemistä. Monotypiatekniikan kertauksessa muistin pienen pussillisen virkattuja pitsejä, jotka edelleen lojuivat kaapin nurkassa. Kuparilaatoille alkoi piirtyä käsiä, neulomisia, kukkia, asioita jotka muistuttivat mummosta. Hän neuloi ja virkkasi ihan viimeisiin vuosiinsa asti, niin pitkään kuin hänellä näkökykyä siihen riitti. Yksi mieluisimpia muistoja mummolasta on mummon jämäkorilanka ja virkkaus- ja neulontatyöt, joita hän opetti minulle.

Teossarjassa kulkee taustalla monotypiat mummoni keskeneräisistä virkkauskokeiluista. Niitä rytmittää herkät viivapiirrokset käsitöistä ja mummolasta. Näin keskeneräiset pitsit saivat vuosien jälkeen lopullisen muotonsa.

-Hanne

Hanne Vartiainen on helsinkiläistynyt savolainen. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2008 ja työskentelee tatuoijana Helsingissä. Käsityöt ovat hänelle lomiin kuuluva harrastus. Lempi neulontatyö on ehdottomasti villasukat.

Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä.