Tiedäthän nuo suloiset mustekalat eli turvalonkerot, joita virkataan nyt vimmatusti keskosten turvaksi? Pienet kädet tarttuvat helposti letkuihin ja johtoihin, joten kuusijalkainen mustekala saattaa pelastaa jopa vauvan elämän.

Myös Kässäkerho Pom Pom kantaa kortensa kekoon KYS:in pikkukeskosten hyväksi ja toimii sekä keräys- että tekopaikkana turvalonkeroille. Meille saa siis tuoda jo valmiiksi tehtyjä pestyjä tai pesemättömiä lonkeroita 21.5. asti. Toimitamme lonkerot eteenpäin sairaalaan kuun lopussa.

Meille voi myös tulla aukioloaikoina eli 6.-7.5. , 13.-14.5. sekä 20.-21.5. (pe 10-18 ja la 10-17) virkkaamaan paikan päälle lonkeroita. Opetamme homman tarvittaessa kädestä pitäen. Meiltä löytyy jonkin verran lankoja ja koukkuja, mutta suosittelemme ottamaan mukaan omat tarvikkeet, katso ohjeet alta. Alkuperäisen Annika Pakkasen ohjeen löydät tämän koskettavan jutun lopusta.

Tarvikkeet: Puuvilla-, bambu- tai muu pesukestävä ja nukkaamaton tekokuitulanka (ei villaa!), joka on sopivaa 3,5-numeroiselle virkkuukoukulle. Jos lanka on kovin ohutta, voit virkata sitä kaksinkerroin. Silmiä varten tarvitset pikkuisen mustaa ja valkoista lankaa.

Virkkuukoukut: Kaksi virkkuukoukkua, esim. 2 ja 3,5. Valitse puolet pienempi koukku kuin langan ohjeessa, jotta työstä tulee tarpeeksi tiivis.

Muuta: Askarteluvanua ja parsinneula.

Tervetuloa!