lankaleikki-1

Yhden kansainvälisesti tunnetuimman neulesuunnittelijamme, Veera Välimäen, Lankaleikki on monipuolinen neulekirja. Se tarjoaa sopivaa haastetta niin aloittelijalle kuin neulojakonkareillekin ja ohjeissa löytyy malleja niin naisille, lapsille kuin miehillekin, mikä on erityisen kiva -minusta kun kivat miesten neulemallit ovat vähän kiven alla.

Kirjan kaikki työt keskittyvät käsinvärjättyihin lankoihin ja niiden upeaan olemukseen, joten Veeralle tyypilliset selkeät neulepinnat ja mallit antavat väripinnalle oikeutta. Kaikki ohjeet neulotaan yhtenä kappaleena eli ilman saumoja. Ohjeet ovat selkeät ja tekniikat opastetaan kirjan lopussa.

Kiva lisä on Veeran vinkit langan valintaan käyttötarkoituksen ja ominaisuuksien mukaan sekä siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon käsinvärjättyä lankaa valitessa.

Omilta puikoilta on valmistunut Lippapipo sekä Tinasotilas-takki, mutta monta mallia vielä kovasti kiinnostaisi. Ainakin Juhlajakku sekä Hupputakki sekä Ihmetys-paita miehelle kilpailevat pääsystä neulejonoon.

Kirja on kaunis kokonaisuus ja erityisplussa hienolle pahvikannelle. Ihana.

ISBN: 9789517969512, sivuja 160, kustantaja Atena

 

lankaleikki-2lankaleikki-3