nelja_vuodenaikaa-1

Tanskalaisen neulesuunnittelijan Helga Isagerin Neuleiden neljä vuodenaikaa -kirjassa on 24 toinen toistaan ihanampaa neuleohjetta. Erilaiset neulepinnat ja lankojen yhdistelmät muodostavat mielenkiintoisen tyylin ajattomille ja selkeille neulemalleille.

Kirjassa neulemallien lisäksi kaikki muukin on kaunista; utuiset sävyt, Lizette Kabrén vangitsevat kuvat  ja jopa neuleiden nimet, kuten Pääsky, Lumikello, Meripihka ja Leivonen, saavat sekä modernin että romanttisemmankin tyylin ystävän hengen salpautumaan.

Ohjeet ovat selkeät ja tarkat. Kirjan lopussa on neulekoulu, jossa käydään läpi kaikki malleissa käytetyt tekniikat.

Suosituiksi malleiksi kirjasta ovat nousseet muun muassa Lemon-paita, Honey-villatakki ja Daffodil-villatakki.

Omilta puikoilta on tähän mennessä valmistuneet Robin-paita ja Ginger-kämmekkäät, mutta voisin tehdä tästä kirjasta järjestelmällisesti kaikki ohjeet. Kovasti kutkuttelisi ottaa heti puikoille Swallow-takki ja kesäksi Coral-toppi.

Kaikkiaan uskomattoman ihana, inspiroiva ja kaikessa kauneudessaan aika epätyypillinen neulekirja.

ISBN: 9789523001473, sivuja 128, kustantaja Atena

nelja_vuodenaikaa-3nelja_vuodenaikaa-4nelja_vuodenaikaa-5